Novas 2023

COMPETICION

05 Ago 2023

Baixo a chuvia Bermeo Urdaibai gaña en Hondarribia

Baixo a chuvia Bermeo Urdaibai gaña en Hondarribia Baixo a chuvia Bermeo Urdaibai gaña en Hondarribia

A traiñeira local, terceira clasificada na Hondarribiko XXXVI. Bandeira / Mapfre Sari Nagusia cede dous puntos na clasificación xeral.

Bermeo Urdaibai gañou a XXXVI Bandeira de Hondarribia, baixo unha intensa chuvia, e consolida así o liderado frente Hondarribia, que foi terceira. A Bou Bizkaia logrou un tempo de 19:58 na meta. Zierbena, pola súa banda, chegou a 2 segundos, mentres que Hondarribia foi terceira a 5 segundos do líder. Orio Orialki, que foi a mellor na segunda quenda, conseguiu clasificarse en cuarta posición. Polo tanto, en Lekeitio os amarelos vogarán na terceira quenda.

Os agiluchos realizaron unha grande regata. Durante a terceira ceavoga, vogaron case nos msmos tempos que a Bou Bizkaia, pero no último longo, os biscaínos conseguiron aumentar a diferenza e gañaren a regata.

Bermeo mantense á frente da Liga Eusko Label con 111 puntos, Hondarribia é segunda con 108 puntos e Zierbena é terceira sumando 102 puntos. Na cuarta posición sitúase a Donostiarra, con 82 puntos.

Vitoria de Donostia Arraun Lagunak en Hondarribia
Donostia Arraun Lagunak impúxose na regata de Hondarribia (10:48) e as de Lugañene ampliaron a marxe da xeral até os 5 puntos. A Nortindal Donostiarra entrou na segunda posición a 2 segundos. Orio Orialki, a 7 segundos, foi terceira e cuarta Tolosaldea Arraun Kluba a 17 segundos. As tolosarras impuxéronse por centésimas a Hondarribia dende a primeira quenda.

No primeiro longo da segunda quenda houbo un intenso duelo entre as dúas traiñeiras donostiarras, que chegaron xuntas á ceavoga. A regata decidiuse nas últimas padas do segundo longo e ao final Arraun Lagunak conseguiu unha vantaxe de dous segundos frente a Donostiarra.

Daquela, Donostia Arraun Lagunak (58) ten agora 5 puntos de vantaxe sobre Orio Orialki (53). Nortindal Donostiarra mantense terceira con 46 puntos e a Tolosaldea é cuarta con 44 puntos.