06 Ago 2023

Donostia Arraun Lagunak redondea a fin de semana en Lekeitio

Donostia Arraun Lagunak redondea a fin de semana en Lekeitio Donostia Arraun Lagunak redondea a fin de semana en Lekeitio

Coa XII Bandeira Euskotren, as donostiarras conseguen a súa segunda bandeira da fin de semana.

Donostia Arraun Lagunak gañou a regata de Lekeitio. Colleron a cabeza de regata dende o principio e aguantaron até a meta, logrando un tempo de 11:46. Orio foi segunda a 10 segundos mentres que Tolosaldea fíxose co terceiro posto a 14 segundos.

As de Lugañene suman a súa segunda vitoria da fin de semana e consolidan o seu liderado. Orio Orialki e Tolosaldea aguantaron o ritmo de Donostia Arraun Lagunak no inicio, pero no segundo longo a tripulación comandada por Andrea Astudillo conseguiu ampliar a súa vantaxe, conseguindo a dupla da fin de semana.

Polo tanto, Arraun Lagunak lidera a clasificación da Liga Euskotren con 66 puntos, 6 máis que Orio (60). Donostiarra é terceira con 51 puntos e Tolosaldea cuarta con 50 puntos.

Bermeo Urdaibai domina en Lekeitio
Bermeo Urdaibai gañou en augas de Lekeitio na regata na que dominaron dende o comezo. Os biscaínos lograron un tempo de 21:02 con unha vantaxe de 19 segundos sobre Zierbena, segunda da quenda, mentres que Hondarribia, cruzaba a liña de meta a 24 segundos. En canto á clasificación da Ikurriña, a Donostiarra que hoxe competiu na segunda quenda conseguiu o segundo posto. A 16 segundos da Bou Bizkaia entraron os donostiarras.

Esta fin de semana a Bou Bizkaia reforzou a súa vantaxe sobre a Ama Guadalupekoa e hai 6 puntos entre o líder da Liga Eusko Label e o segundo clasificado. Bermeo ten 123 puntos, mentres que a Ama Guadalupekoa ten 117 puntos. Zierbena é terceira con 112 puntos e cuarta con 93 puntos atópase Donostiarra Amenabar.